Kapitál akciové společnosti tvoří jednotlivé podíly – akcie, s kterými se obchoduje na kapitálových trzích. Každý akcionář ručí za ztráty své společnosti pouze svým vlastním podílem. Naproti tomu společnost ručí za své závazky celým svým majetkem. Akciová společnost patří tradičně mezi oblíbené formy obchodní společnosti v České republice.

Jak probíhá založení a.s.

  •       K založení akciové společnost musíte přijmout stanovy, které mají charakter veřejné listiny.
  •       Akciová společnost vzniká dnem zápisu do obchodního rejstříku.
  •       Do banky složíte jako vklad minimálního základního kapitálu a.s. 2 mil. Kč.

 

Ready-made a.s.

Rychlý a bezproblémový způsob, jak můžete začít s podnikáním. Ready-made a.s. je již zapsaná v obchodním rejstříku a má tedy splacený základní kapitál, vyhnete se díky tomu veškeré komunikaci s úřady i potřebě disponovat hotovostí pro splacení základního kapitálu. Dokumenty potřebné k převodu společnosti vyřídíme za vás. Převod společnosti můžeme vyřešit osobně nebo korespondenčně v závislosti na vašem přání.

 

Založení a.s. na míru

Vytvoříme vám společnost podle vašich individuálních představ. V obchodním rejstříku budete uvedeni jako první orgány společnosti, popř. akcionář (ten se však do obchodního rejstříku zapisuje jen v případě jediného vlastníka všech akcií). Postaráme se o veškerou komunikaci s úřady a potřebnou administrativu. Ušetříme vám čas a zároveň se můžete spolehnout na naše dlouholeté zkušenosti se zakládáním a.s.

 

Poskytnutí virtuálního sídla

V případě vašeho zájmu vám poskytneme virtuální sídlo, které se zapisuje jako adresa sídla nebo místo podnikání a primárně slouží pro přijímání vaší korespondence. Poštu za vás přebíráme my a můžeme vám ji buď přeposlat nebo připravit k osobnímu odběru. Objednávku můžete provést telefonicky, e-mailem nebo prostřednictvím našeho formuláře.

Zpět na seznam článků